З 20 кандидатів у мери Києва подали фінансові звіти всього дев’ять

Про відкриття рахунків виборчих фондів Київську територіальну виборчу комісію повідомили лише 128 з 2200 кандидатів у депутати від 24 політичних партій та 20 кандидатів на посаду київського міського голови, повідомляє громадський рух «Чесно».

На сайті Київради у розділі «ТВК» опубліковано проміжні звіти 107 кандидатів, які заявили про фонди. Кількість тих, хто не створював виборчий фонд і поінформував про це ТВК, наразі невідома.

Понад 1400 кандидатів проігнорували вимоги і не подали жодної інформації.

За інформацією ТВК, станом на 2 листопада з 24 партій вчасно не подали остаточні звіти партія «Команда Левченка «Народовладдя»» та «Разом сила», Радикальна партія Олега Ляшка не відкривала окремий рахунок. Разом з тим на сайті не опубліковано ні проміжного, ні остаточного звіту партії «Національного егоїзму».

З 20 кандидатів у мери подали фінансові звіти дев’ять. Не відкривали рахунки п’ять кандидатів, про що вони повідомили ТВК у встановленому порядку. Шість кандидатів на посаду київського міського голови взагалі не подали остаточних звітів. Серед тих, хто проігнорував вимоги статті 214 Виборчого кодексу — Борислав Береза, Юрій Левченко, Олена Філонова, Діана Гранцева, Віктор Петрук, Сергій Шахов.

Між тим останній день оприлюднення остаточних звітів вже завтра — 3 листопада.

Відповідальними за неподання фінансових звітів є розпорядники виборчих фондів, а санкції за таке порушення передбачають накладення штрафу в розмірі від 5100 до 6800 гривень (212-21 КУпАП). Щоправда, притягненню порушників перешкоджає рішення Конституційного суду, яке позбавило НАЗК права складати адміністративні протоколи.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Остаточні результати ще не відомо, проте за попередніми підрахунками, найбільшу кількість голосів на виборах мера Києва здобув чинний міський голова Віталій Кличко.

Раніше ми повідомляли результати екзит-полу по Києву: у Кличка величезний відрив, але другий тур буде. Суперником чинного мера, ймовірно, стане Попов від ОПЗЖ.

Термінатор привітав Кличка з перемогою на місцевих виборах (фото)