З ексголови Верховного суду Князєва зняли електронний браслет

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила строк дії обовʼязків ексголові Верховного суду Всеволоду Князєву, але звільнила від носіння електронного браслета, бо у нього «по шість годин немає світла й звʼязку».

Про це повідомляє Transparency International Ukraine.

Князєв, як і раніше, має прибувати до прокурора суду за першою вимогою, не відлучатися за межі України, утримуватись від спілкування зі свідками, здати паспорти для виїзду за кордон.

Водночас колегія ВАКС вирішила зняти з Князєва електронний браслет, оскільки ексголова Верховного суду заявив, що за його місцем проживання «по шість годин немає світла та немає зв’язку, тому браслет є неефективним». Князєв також стверджує, що браслет погано впливає на його здоровʼя.

Сторона захисту стверджувала, що прокурор не надав жодних доказів, які б підтверджували наявність ризиків.

Справа Князєва: що відомо

15 травня НАБУ та САП викрили Князєва на отриманні хабаря на майже $ 3 млн. Цю справу назвали «найрезонанснішою за період діяльності НАБУ і САП і найбільше викриття найвищої посадової особи у судовій гілці влади». Хабар був повʼязаний з рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничозбагачувальний комбінат і назвав «замовників» — це нібито російські власники його активів, а також бізнесмен Ігор Коломойський.

16 травня Верховний суд висловив Князєву недовіру і звільнив його, а потім суд його заарештував із правом на заставу 75 млн грн. Після цього суд сім разів зменшував заставу — востаннє до 18,168 млн. 31 січня 2024 року цю суму внесли і Князєв вийшов з-під варти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ВАКС заочно заарештував ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського