З полону визволили 24-річну слідчу з Маріуполя Мар'яну Челелюк (фото)

31 травня внаслідок обміну полонених додому вдалося визволити 24-річну Мар'яну Челелюк — слідчу Нацполіції з Маріуполя, яку росіяни затримали ще 1 травня 2022 року при спробі виїхати гуманітарним коридором.

Мар’яна Чечелюк до 24 лютого 2022 року працювала слідчою у рідному Маріуполі. Із початком повномасштабного вторгнення вона залишилася у місті. У боях вона участі не брала.

Мар'яна Чечелюк до російського вторгнення

25 березня Мар’яна та її 15-річна сестра пішли ловити мобільний інтернет і коли потрапили під обстріл сховалася на «Азовсталі», а її батьки не встигли й залишилися з іншого боку комбінату.

1 травня для цивільних на заводі влаштували гумантіраний коридор і дівчата вирішили ним скористатися. Однак замість обіцяного Запоріжжя їх відвезли у фільтраційний табір у село Безіменне. Там дівчат затримали. Молодшу сестру вдалося забрати батькам, а старшу Мар'яну відвезли, до в'язниці. Спочатку її утримували у Донецьку, потім в Оленівці та Маріуполі, а в 2023 році відвезли знову до Маріуполя.

Мар'яна Чечелюк з батьками та сестрою

Увесь цей час вона перебувала в інформаційній ізоляції. Мати розповідала, що востаннє спілкувалася з донькою ще у серпні 2022 року. Їй вдавалося передавати речі та продукти, але листи не пропускали. Батьки натомість отримали кілька листів від Мар'яни. Вона писала, що її морили голодом, били та знущалися. Також у неї сильно погіршилося здоров'я. Зокрема, через захворювання дихальних шляхів та ангіну у дівчини виникли ускладнення, які перейшли у хронічну форму бронхіту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відбувся перший за чотири місяці обмін полоненими: додому повернули 75 українців (фото)