З полону звільнили 215 військових: їх обміняли на медведчука та 55 росіян

З російського полону звільнили 215 українських військових, серед яких 124 офіцери. Про це повідомив голова Офісу президента в ефірі телемарафону.

Серед звільнених з полону 108 бійців «Азову», а також бійці Сухопутних військ, ВМС, Нацгвардії, СБУ, поліцейські та митники.

Єрмак підтвердив звільнення з полону Дениса Прокопенка, Святослава Палама, Сергія Волинського, Дениса Шлегу, Олега Хоменка (усі п'ятеро командири з «Азовсталі»), Мар’яну Мамонову (на 8 місяці вагітності), Катерину Поліщук та інших захисників Маріуполя.

Святослав «Калина» Паламар

«Згідно з домовленостями досягнутими раніше з президентом Туреччини Ердоганом п'ятеро наших командирів перебувають в Туреччині під його особистими гарантіями захисту та безпеки», — розповів Єрмак.

В.о. голови СБУ Василь Малюк повідомив, що росії в обмін на українських військових віддали кума путіна Володимира Медведчука. Андрій Єрмак уточнив, що 200 полонених обміняли на медведчука, а п'ять командирів оборони Азовсталі — на 55 російських полонених. Командири за умовами обміну перебуватимуть у Туреччині до завершення війни. Також росія відпустила десять іноземців, яких доправили до Саудівської Аравії.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що українська влада працює над звільненням усіх полонених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.