З полону звільнили частину захисників Маріуполя: серед них — Катерина «Пташка» Поліщук

З полону звільнили частину захисників Азовсталі, зокрема Катерину Поліщук із позивним «Пташка». За даними Суспільного, обмін відбувся на території Чернігівської області.

Екскомандир «Азову» Максим Жорін теж підтвердив факт обміну.

«Нарешті ми змогли повернути ще частину захисників Маріуполя, в тому числі бійців полку АЗОВ. Сьогодні ввечері відбувся обмін, якого ми так довго чекали», — зазначив він.

Скільки саме українців звільнили з полону наразі не повідомляється, однак у мережі вже з'явилися фото зі звільненими військовими.

Так, фото з «Пташкою» у своєму телеграм-каналі опублікував (а потім видалив) журналіст та активіст Володимир Золкін, відомий своїми відео зі дзвінками російських полонених рідним.

катерина пташка поліщук звільнення з полону

Також Золкін опублікував фото із морським піхотинцем Михайлом Діановим. Він став одним із героїв фоторепортажу прес-офіцера «Азову» Дмитра «Ореста» Козацького зі шпиталю у бункерах «Азовсталі».

Володимир Золківн та Михайло Діанов

Михайло Діанов на Азовсталі

Крім того, у мережі з'явилися фото з головою патрульної поліції Маріуполя Михайлом Вершиніним, який теж перебував на «Азовсталі».

михайло вершинін звільнення з полону

Перед цим арабські ЗМІ повідомили, що росія передала Саудівській Аравії десятьох іноземців, які воювали у складі ЗСУ, та потрапили у російський полон. Як писало видання Al Arabiya, зараз тривають зусилля щодо обміну 50 українців на 200 росіян. За словами джерел, у списку може бути віктор медведчук — один із близьких союзників президента росії володимира путіна.

Міністр охорони здоров'я Британії  Роберт Дженрік підтвердив, що серед звільнених Ейден Аслін, який воював на боці ЗСУ та був взятий у полон у квітні. Він був засуджений до страти в «днр». Імена інших поки що невідомі.

Також окупанти відпустили громадянина Марокко Брахіма Саадуна, якого раніше бойовики засудили до смертної кари.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.