За рік навчання Україна отримує від іноземних студентів понад $1,5 млрд — Міносвіти
Pixabay

Станом на 1 січня 2020 року в українських закладах вищої освіти навчалося 80 тис. 470 іноземних студентів зі 158 країн світу. Студент з-за кордону щороку витрачає щонайменше від $6-8 тис. щороку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

За 2019 рік загальна сума витрат на навчання, проживання, страхування, оформлення документів, харчування, транспорт та інші потреби іноземних студентів, які навчаються в Україні, сягнула 570 млн доларів.

У відомстві зазначають, що майже половина іноземних студентів навчаються в Україні на медичних спеціальностях (39 тис. 841 особа). Середня вартість навчання для них становить $4,3 тис. на рік для одного студента. Для інших спеціальностей — $2 тис.  

«Враховуючи майже 7 тисяч осіб, які навчаються на підготовчому відділенні (середня вартість навчання — 1,5 тисяч доларів), понад 2,8 тисяч осіб, які навчаються за програмами післядипломної освіти та в аспірантурі (середня вартість — 2 тисяч доларів), лише за навчання в рік іноземні студенти сплачують майже 250 млн доларів», — йдеться в повідомленні Міносвіти.

Раніше ми писали, що Євросоюз попередив Шкарлета, що зміна структури Міносвіти — це спроба зруйнувати реформування відомства. 

Зеленський передав Національну академію держуправління від ДУС до Міносвіти