За вечірку Тищенка, яка суперечила локдауну, оштрафують лише адміністрацію готелю — на 34 тис. грн
УНІАН

За організацію вечірки, яку в розпал жорстких карантинних обмежень влаштував заступник голови фракції «Слуга народу» Микола Тищенко, відповідатиме лише адміністрація готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Як повідомляє УНІАН, про це начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан сказав у ефірі «Україна 24».

«Вже у понеділок було складено протокол Національною поліцією на 34 тис. гривень», — сказав Рубан.

Він додав, що поліцейські підготували документи для відкриття кримінального провадження за ст. 325 Кримінального кодексу.

За словами Рубана, якщо готель вперше притягують до відповідальності за порушення карантину, то його керівники отримують мінімальний штраф. А якщо порушення повторне, то штраф становитиме 170 тис. грн.

«Що стосується відповідальності, відповідати буде за це лише адміністрація готелю та ресторану. Тищенко лише як людина може відповідати за ці дійства», — наголосив Рубан.

За інформацією ЗМІ, тиждень тому Тищенко в ресторані готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv влаштував вечірку з нагоди дня народження дружини.

Сам Тищенко заявив, що святкування дня народження дружини проходило «у вузькому і майже сімейному колі» і було нібито близько 20 осіб. Всі вони перехворіли на COVID-19, а за добу до вечірки робили тести.

23 квітня на засіданні фракції «Слуга народу» партійці вирішили, що Тищенко за порушення карантинних обмежень має сплатити максимальний штраф, передбачений законодавством. Остаточне рішення щодо цього випадку визначить політична рада партії, зазначили у пресслужбі партії.

Ще два політика написали в соцмережах, що партія «покарала» Тищенка поїздкою до зони ООС, яка має бути честю.

Тищенко заявив, що вечірка в готелі Києва не порушує правил карантину