Депутата Шевченка, який їздив до Лукашенка, політрада «Слуги народу» може виключити з фракції
Сайт «президента» РБ

Як повідомляє партія «Слуга народу» на сайті, відбулося онлайн-засідання фракції «СН». Там заслухали пояснення нардепа Євгенія Шевченка про його поїздку до Білорусі на зустріч із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком. А ще обговорили ситуацію зі святкуванням дня народження дружини нардепа Миколи Тищенка.

Партійці сказали, що Шевченка на проведення перемовин із офіційними особами Білорусі не делегували ані «Слуга народу», ані Міністерство закордонних справ чи Офіс президента.

На засіданні фракції прийняли рішення провести голосування через збір підписів про подальшу участь обранця у складі фракції «Слуга народу» в парламенті.

Депутати також дійшли згоди, що Тищенко має сплатити максимальний штраф, передбачений законодавством.

Остаточне рішення щодо нардепа визначить політична рада партії.

Раніше поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення Тищенком карантинних вимог у готелі на столичному Подолі. За даними ЗМІ, обранець влаштував там вечірку на честь дня народження своєї дружини. Гості заходили у готель без масок, їх також просили не виставляти у соцмережі фото та відео з події та не відмічати геолокацію. Пізніше Тищенко заявив, що святкування дня народження його дружини відбувалось в готельному номері і це не заборонено карантинними обмеженнями.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що йому соромно за поведінку нардепа від «Слуги народу» Тищенка.

Нардеп Ірина Геращенко пояснила, який саме штраф партія наклала на Тищенка. Вона пише на Facebook: «Колю Тіщенка покарали  штрафом, має завезти благодійну допомогу в армію. Унікальні бовдури: допомога армії в них це покарання. А не особисте бажання, поклик, потреба».

Віцепрем'єр-міністр — колишній міністр соцполітики України Павло Розенко так прокоментував на Facebook рішення фракції «СН»: «Для фракції «Слуг народу» допомога армії та поїздка на фронт — це не обов’язок, честь і повага, а покарання!! Саме так вони «покарали» Колю Тищенка за салютну гулянку в Фаермонті під час жорсткого локдауну!! Чи є у Зе — Слуг народу дно ващє?? Ганьбище яке!!».

/ Павло Розенко на Facebook

Тищенко заявив, що вечірка в готелі Києва не порушує правил карантину