Загострення між Ізраїлем та сектором Гази. Нетаньягу пообіцяв, що палестинці заплатять кров'ю
Getty Images

Ввечері, 11 травня, палестинська сторона продовжила потужні ракетні обстріли ізраїльської території. Раніше між Ізраїлем та сектором Гази відбулося загострення конфлікту.

Палестинці обстріляли населені пункти центральної частини країни та прибрежної зони. Сирени звучали, зокрема, в Тель-Авіві, Герцлії, Гіватаїмі, Рішон ле-Ціоні і Бат-Ямі, повідомляють «Вести Израиля».

Ефективність системи ППО «Залізний купол» (на фото), яка нейтралізує арабські ракети, в армії Ізраїлю оцінили у 85%.

У Холоні ракета потрапила в рейсовий автобус — поранені семеро осіб, серед них — п'ятирічна дитина.

В Рішон ле-Ціоні осколки ракети смертельно поранили 50-річну жінку. Вона стала третьою жертвою ракетного обстрілу за добу. Раніше в результаті влучання ракет в житлові будинки в Ашкелоні загинули дві жінки.

Міжнародний аеропорт імені Бен Гуріона протягом кількох годин літаки не приймав рейси. А ізраїльська залізнична компанія повідомляла про тимчасове припинення руху поїздів на ділянці між Лодом і станцією «Хагана» в Тель-Авіві.

В місті Лод, у 20 км від Тель-Авіва, запровадили надзвичайний стан. Там відбулися масштабні заворушення після вбивства ізраїльтянина-араба. У Лоді підпалили синагоги, безліч автомобілів, побили вітрини магазинів.

Яір Ревіво, мер Лоду, заявив про «громадянську війну» та втрату контролю над містом. Туди направили військових.

«Групіровки ХАМАС і «Ісламський джихад» заплатять кров'ю за свою войовничість», — пообіцяв Беньямін Нетаньягу, прем'єр-міністр Ізраїлю.

Бені Ганц, міністр оборони Ізраїлю попередив, що їхні військові готують удари по сотням об'єктів в секторі Гази. Повідомляється, що за останні півтори доби ізраїльська сторона завдала ударів по більш ніж 500 цілях у секторі Гази. За інформацією військових, загинули десятки палестинських бойовиків, знищено до 70 пускових ракетних установок.

В Ізраїлі від COVID-19 вакцинували 75% дорослого населення