Загроза від РФ та стосунки з Байденом. Про що Зеленський розповів на зустрічі з іноземними журналістами
УНІАН

У п’ятницю, 28 січня, Володимир Зеленський зібрав журналістів іноземних видань для проведення пресконференції

Основною темою розмови стала можливість російського вторгнення та стосунки України з іншими державами перед обличчям цієї загрози.

Chas News зібрав основні тези, які висловив український президент.

Напружена ситуація на Донбасі та російська загроза

Зеленський зазначив, що не вважає ситуацію на сході України більш напруженою, ніж під час піку попередніх військових навчань в Росії у 2021 році.

«Як діяти? Діяти без паніки. У нас потужна армія — озброювати свою армію. У них все є, наскільки це можна, наскільки дозволяє економіка нашої країни», — додав Зеленський.

Також він закликав не відкладати запровадження антиросійських санкцій, адже є загроза повномасштабної війни.

Президент додав, що якщо буде війна, то вона прийде і на кордони деяких країн НАТО. Також Зеленський заявив, що армія України — не слабша за рівень НАТО, адже українські військові є практиками.

Зеленський про розмову з Байденом

Нещодавно телеканал CNN повідомив, що під час дзвінка президент Джо Байден та Володимир Зеленський посперечалися

Американський лідер нібито говорив президенту України про «неминуче вторгнення» Росії, яке станеться в лютому. Натомість Зеленський заперечив йому, назвавши загрозу з боку РФ «небезпечною, але неоднозначною». В обох лідерів цю інформацію заперечили.

На пресконференції для іноземних журналістів Зеленський також згадав про президента Байдена.

«Я президент України і я знаходжусь тут і я знаю, мені здається, деталі більш глибше, ніж будь-який інший президент», — заявив він. Також Зеленський запевнив, що ніяких непорозумінь між ним та Байденом немає.

Український президент додав, що американський очільник неодноразово запевняв його, що за спиною України не будуть вирішувати питання, які стосуються її майбутнього.

«Я не хотів би, щоб Україна була результатом домовленості між президентом Байденом і президентом Путіним», — зазначив він.

Український президент додав, що хотів би мати перемовний майданчик, в якому б брали участь США, Росія і Україна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дипломатія як спосіб деескалації та спільні дії на майбутнє. Підсумки перемовин Зеленського та Байдена