Законопроєкт про демобілізацію: в Раді розповіли, коли його можуть розглянути та за якої умови

Якщо теперішні темпи мобілізації в Україні будуть збережені до кінця літа, у жовтні Рада може почати розгяд законопроєкту про демобілізацію.

Про це у коментарі «Українській правді» заявив Роман Костенко, секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

За його словами, нині кількість мобілізованих перевищує очікування, тому Генеральний штаб задоволений темпами мобілізації та сподівається, що ця тенденція зберігатиметься.

«Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони (темпи мобілізації — Прим. Ред.) зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію», — каже Костенко.

Нагадаємо, у квітні 2024 року перед тим, як за закон про мобілізацію голосували в другому читанні, з нього виключили норми про демобілізацію та ротацію. ЗМІ писали, що такі зміни в законопроєкті ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У Міноборони казали, що від парламентського комітету є доручення протягом восьми місяців розробити новий закон, який стосуватиметься безпосередньо ротації та демобілізації. Проте згодом відомство оголосило, що планує внести законопроєкт на розгляд Верховної Ради упродовж найближчих кількох місяців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Курси тактичної медицини: навіщо вони цивільним і де можна їх пройти