Замах на Айдоса Садикова: один із підозрюваних сам здався поліції у Казахстані

Алтай Жаканбаєв — один із двох підозрюваних у скоєному в Києві замаху на опозиційного казахстанського блогера Айдоса Садікова – здався владі Казахстану.

Про це повідомила Генпрокуратура цієї країни.

Замах на Садикова стався 18 червня у дворі однієї із багатоповерхівок Шевченківського району у центрі Києва.

У момент, коли машина подружжя Садикових, за кермом якої перебував журналіст, завертала у бік прибудинкової парковки, невідомий зробив постріл із пістолета. Куля влучила у скроню Айдоса Садікова, після чого він одразу ж знепритомнів.

Чоловіка доставили в лікарню у важкому стані. Його дружина Наталія не постраждала.

Пізніше жінка розповіла DW, що, на її думку, постріл здійснив «навчений кілер». У замаху на чоловіка вона звинувачує президента Казахстану Касира Жомарта Токаєва, якого блогер часто критикував.

«Правоохоронні органи України, виявляючи оперативність та професіоналізм, у найкоротші терміни встановили осіб, які вчинили цей злочин», — йдеться у прес-релізі генпрокуратури Казахстану.

Уточнюється, що, крім Жаканбаєва, підозрюваним у цій справі проходить Мейрам Каратаєв. Він, як і раніше, перебуває у розшуку.

В Генпрокуратурі Казахстану заявили, що 21 червня Жаканбаєв самостійно звернувся до органів внутрішніх справ Казахстану і був допитаний щодо обставин замаху. Цього ж дня чоловіка затримали за підозрою у скоєнні цього злочину.

Журналіст і блогер Айдос Садиков неодноразово критикував президента Казахстану Касима-Жормата Токаєва. З 2014 року він та його дружина проживають у Києві. Обидва мають статус біженців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Казахстані ексміністра засудили до 24 років в'язниці за вбивство дружини