Замість Маркуса: головним сержантом 47 бригади став Віталій Аверін

Новим головним сержантом 47 окремої механізованої бригади «Магура» призначили Віталія Аверіна з позивним «Авер».

Про це повідомили у пресслужбі бригади.

Раніше Аверін був головним сержантом одного із підрозділів 47 ОМБр.

Що відомо про головного сержанта 47 бригади Аверіна

Віталій Аверін брав участь у бойових діях із 2014 року. Тоді він добровольцем долучився до лав батальйону «Донбас» і боровся за Іловайськ, Широкине, Попасну.

За свою мужність і героїзм у боях «Авер» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Чому звільнився Валерій Маркус

Попередній головний сержант 47 бригади  Валерій Маркус раніше подав рапорт про переведення на найнижчу посаду командира бойової машини.

Своє рішення він пояснив «систематичним приниженням сержантського корпусу», «нерозумінням командуванням бригади важливості морального духу бійців» та «відсутністю покарань за [замазано] та некомпетентністю офіцерського корпусу». Також Маркус заявив, що командування саботує традиції та міфологію бригади та додав, що категорично не згоден з рішеннями щодо застосування і розвитку 47 бригади.

Військовий також заявив, що вважає заступника командира бригади Івана Шаламага «аморальним дегенератом», і наголосив, що перебування з цією людиною в одному колективі принижує його честь і гідність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.