Заступник командира «Азову»: ми віримо у військово-політичне керівництво України

Святослав Паламар з позивним «Калина», заступник командира полку «Азов», закликав українців до єдності та заявив, що захисники Маріуполя вірять у військово-політичне керівництво України.

«Ми всі повинні бути єдині. Єдині у прагненні перемогти, перемогти зло, що нищить все живе, що світло змінює на тьму. Я прошу вас до єдності, я закликаю вас до боротьби», — заявив він у новому відеозверненні з обложеного міста.

Паламар також закликав українців по усьому світу виходити на вулиці міст та закликати політиків до реальних дій на підтримку нашої країни.

«Допомагайте нашій владі бути почутою, почутою у боротьбі за Україну. Зробіть це за наших мертвих, живих та не ще народжених. Ми віримо у військово-політичне керівництво України. Ми продовжуємо боротьбу за український Маріуполь», — наголосив замкомандира «Азову».

Нагадаємо, 1 квітня російські війська повністю блокували Маріуполь і з того часу постійно штурмують місто. 

10 квітня Святослав Паламар у відеозверненні до українців заявив, що бійці полку ніколи не здадуть Маріуполь, але вони у дуже скрутному становищі. Він також повідомив, попри заяви політиків про постійний зв’язок із захисниками міста, з ними не зв’язуються вже другий тиждень.

11 квітня на Facebook-сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти було опубліковано звернення бійців з Маріуполя. У ньому йшлося про те, що у підрозділу закінчуються боєприпаси, багато бійців загинули чи були поранені і 11 квітня може бути останній бій.

Бійці також запевнили, що був варіант привести до них резерви чи зробити прорив з міста, але ці плани «старші штаби завертали». Морпіхи додали, що «розмовляли з головнокомандувачем, який пообіцяв деблокаду», і «з гарантом, який гарантував або політичне, або військове вирішення ситуації», але за місяць оточення ситуація тільки погіршувалася.

Після цього головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запевнив, що зв'язок з захисниками Маріуполя підтримується, та наголосив, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.