Заможні та знамениті. Маск став найбагатшою людиною світу — ЗМІ
Getty Images

7 січня ціни акцій Tesla зросли на 4,8%. Через це статки власника компанії Ілона Маска збільшилися. Його сукупний статок оцінюють в $188,5 млрд. Американський винахідник навіть обігнав засновника Amazon Джеффа Безоса у рейтингу багатіїв та став найбагатшою людиною світу.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Станом на 10:15 ранку в Нью-Йорку (17:15 за Києвом) статки Маска оцінюються в 188,5 млрд доларів це на 1,5 мільярда доларів більше, ніж Безоса, який займав перше місце з жовтня 2017 року», — пише ЗМІ.

За 2020 рік статки Маска зросли на понад $150 млрд. «Це, можливо, найшвидший ріст багатства в історії», — передає Bloomberg.

Чудо техніки та інтелекту. Автопілот Tesla навчився проїжджати перехрестя на зелене світло

У агентстві вважають, що статки винахідника збільшилися через «безпрецедентний» ріст акцій Tesla у минулому році. Завдяки стабільному прибутку вони зросли на 743%.

«Незважаючи на свої астрономічні здобутки, Маск заявляв, що мало цікавиться матеріальними речами і має мало активів поза межами своїх часток в Tesla і SpaceX. Минулого місяця він говорив, що головною метою його багатства є пришвидшення еволюції людства до космічної цивілізації», — зазначило видання.

Напередодні Маск заявив, що «хоче мати можливість зробити якомога більший внесок  у місто на Марсі». Він підкреслив, що його статки — це просто «великий капітал».

Газета The Washington Post належить Безосу. Вона також написала про те, що бізнесмен очолив рейтинг багатіїв. На це винахідник відреагував у Twitter.  

«Як дивно», — написав він. «Ну, повернімося до роботи... », — додав засновник Tesla і SpaceX.

Скріншот повідомлення Маска у Twitter

Chas News повідомляв, що Пентагон та Ілон Маск розробляють доставку вантажів за хвилини у будь-яку точку Землі.

«Космічна» співпраця. SpaceX підписала контракт з Міноборони США на $150 млн