Заробляв на ухилянтах. Посадовця одеського ТЦК підозрюють в організації багатомільйонної схеми

Державне бюро розслідувань викрило посадовця Приморського районного ТЦК та СП Одеси — його підозрюють в організації масштабного механізму заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації.

За даними слідства, чоловік створив схему в липні 2023 року, і відтоді несанкціоновано втручався у роботу електронної бази реєстру військовозобовʼязаних «Оберіг» та встиг «відкоригувати» дані щодо 138 військовозобов’язаних, зробивши їх непридатними для військової служби.

За таку послугу посадовець брав від $4,5 до $7 тис. і всього заробив щонайменше $1 млн.

ДБР встановило всіх чоловіків, які скористалися схемою. Частина з них виїхала за кордон, а ті, хто цього не встиг, уже перебувають у центрах комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ.

Посадовцю Приморського районного ТЦК та СП Одеси оголосили підозру за несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України). Йому загрожує до 15 років увʼязнення.

Слічі також встановлюють повне коло причетних до схеми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ВЛК визнала придатним. У ТЦК на Закарпатті помер військовозобов'язаний