Засновника Telegram Дурова звільнили під заставу в €5 млн

Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти в Парижі під заставу в €5 мільйонів. Йому заборонили виїжджати з Франції. Двічі на тиждень він має відмічатись у поліції.

Про це пише Reuters.

Прокурорка Парижа Лор Беккуо заявила, що суддя визнав наявність підстав для офіційного розслідування проти Дурова за всіма звинуваченнями, за якими його затримали 24 серпня.

Серед них, зокрема, управління платформою, на якій ведеться протиправна діяльність, відмова надавати інформацію за запитом влади, співучасть у відмиванні грошей, скоєнні сексуальних злочинів щодо дітей, незаконному обігу наркотиків і шахрайстві.

Перебування під слідством у Франції не означає визнання провини і необов’язково призводить до суду. Це вказує на те, що є достатньо доказів для продовження розслідування — і цей процес може тривати роками, перш ніж справу передадуть до суду або закриють.

Справа Дурова

Увечері 24 серпня французький канал TF1 повідомив, що у Франції затримали 39-річного засновника та генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.

Поліція має ордер на арешт засновника Telegram. За даними слідчих, відсутність модерації та співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), роблять його співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства. 

Ордер почав діяти, щойно він прибув до країни. Слідчі Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті вже взяли Дурова під варту. 

25 серпня низці російських урядовців, силовикам та посадовцям адміністрації президента та уряду рф доручили видалити своє службове листування з Telegram.

26 серпня французька прокуратура офіційно підтвердила затримання засновника Telegram Павла Дурова. Його підозрюють у 12 злочинах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Politico: Франція видала ордер на арешт брата Павла Дурова