Заступник Авакова розкрив деталі моторошної пожежі в Харкові
Пресслужба ДСНС

У Харкові президент Володимир Зеленський відвідав будинок для літніх людей, в якому 21 січня сталася пожежа. Після огляду місця трагедії перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий розповів, чому не вдалося врятувати пенсіонерів.

За його словами, вогонь поширювався занадто швидко, а пенсіонери через свій фізичний стан не змогли вчасно залишити будівлю. Через це 15 літніх людей і загинуло, передає пресслужба Офісу президента.

«Після прибуття о 15:15 ситуація була наступна: виривалося полум’я по периметру всієї будівлі, а також густий чорний дим. У вікна було видно, що вогонь розповсюдився на весь другий поверх. Також горить перекриття між першим та другим поверхом», — зазначив він.

Гарант запитав під час огляду, хто встановив у будинку на вікнах ґрати. На це йому доповіли, що цей будинок для літніх людей був приватним. Він працював без належно оформлених документів. Тобто люди перебували там нелегально.  

Зеленський закликав перевірити подібні заклади в Україні, щоб не допустити повторення інциденту.

«Таких об’єктів у Харкові наша Національна поліція вже знайшла шість. Вони різні, деталі також з’ясовуються, і будуть нам доповідати. Думаю, що треба ставити завдання по всій країні знайти такі об’єкти, щоб ми про них знали, а не дізнавалися в такі трагічні моменти, коли стаються пожежі і втрачено 15 людей», — наголосив український лідер.

22 січня Харківська міська рада оголосила днем жалоби за загиблими людьми похилого віку внаслідок пожежі.

Chas News повідомляв, що 21 січня в Харкові у пожежі у приватному будинку для літніх людей загинуло 15 осіб. Ще дев’ять чоловік госпіталізували. У рамках цієї справи прокуратура вже затримала трьох підозрюваних.

ДБР розслідує недбалість співробітників ДСНС під час пожежі в Харкові