Затриманий «заступник міністра ДНР» утік назад на окуповану територію

Володимир Пряхін, «заступник міністра інформації» так званої «ДНР», утік на окуповану територію після свого затримання в Києві.

СБУ затримала «чиновника» в лютому минулого року. За даними служби, він обіймав посаду «заступника міністра інформації ДНР» у 2014-2016 роках, повідомляє Медійна ініціатива за права людини у Facebook.

«Посадовець» активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з РФ та агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах», — йшлося у повідомленні СБУ.

Згодом Пряхін покинув свою посаду та переїхав до Києва, де працював політтехнологом та піарником проросійських організацій. У столиці чоловіка затримали. Пряхіну повідомили  про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Однак він залишився без запобіжного заходу. Як так сталося, невідомо.

Втеча Пряхіна розкрилася під час засідання Шевченківського суду 12 лютого. Світлана Новицька, захисниця втікача, пояснила відсутність чоловіка поїздкою на окуповану територію до «хворої матері». Він нібито хотів забрати її на підконтрольну територію, але та відмовилася.

Адвокат запевнила, що її підзахисний планує з’явитися до суду та побіцяла передати йому наступну дату засідання — 18 березня.

Раніше Chas News писав, що в листопаді 2021 року контррозвідники СБУ затримали в Києві Дениса Куліковського на прізвисько «Палич» — бойовика «ДНР», колишнього очільника незаконної в’язниці «Ізоляція».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Усі жителі ДНР отримають російське громадянство — Пушилін