Збиття «Боїнга». Обвинувачений у справі MH17 вперше заговорив
УНІАН

Росіянина Олега Пулатова звинувачують у збитті літака рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році. 3 листопада він зустрівся з адвокатами та вперше особисто відповів на їхні запитання.

Про це повідомляє BBC News Україна.

Відео зустрічі Пулатова з адвокатами показали в суді в Нідерландах. Росіянин стверджує, що за день до катастрофи і на момент аварії MH17 він займався розвідкою і керував своїм підрозділом в районі Степанівки та Маринівки (поблизу місця падіння літака  — Прим. ред.).

Пулатов запевняє, що 16-17 липня 2014 року він ні з ким не говорив, не замовляв перевезення, не супроводжував і не перевозив зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого збили літак.

«Мені навіть взагалі не відомо було, чи була така система «Бук» в ополчення», — зазначив обвинувачений.

Передісторія

17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» збили російські Збройні сили зенітно-ракетним комплексом «Бук» над окупованою частиною Донбасу.

Літак виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Довідка

Україна передала Нідерландам інформацію про місце розташування всіх своїх установок «Бук» лише у липні 2017 року. Ця інформація збіглася з інформацією військової розвідки Нідерландів. Тому версію про те, що MH17 збили «Буком» українські військові, відкинули.

Chas News повідомляв, що представник ПАРЄ вважає невиправданим вихід Росії з переговорів щодо МН17.