Зелене на червоному. Студенти КНУ обурились заходу «Слуги народу» в їх стінах

Представлення списку кандидатів від «Слуги народу» на виборах до Київради закінчилося скандалом. Захід відбувся у неділю, 20 вересня, у внутрішньому дворі «червоного» корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ). В той же день Студентський парламент (СПУ) КНУ оприлюднив заяву з нагадуванням про те, що закон «Про освіту» забороняє політичним партіям вести діяльність на території навчальних закладів.

«Відповідно до частини 3 статті 31 Закону України Про освіту, політичні партії (об’єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність в закладах освіти. Ця діяльність також суперечить листу Міністерства освіти і науки України Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти від 14 вересня 2020 року 1/9-525. СПУ вбачає у публічному заході, що проводиться політичною партією «Слуга народу» на території Університету порушення норм чинного законодавства України, та наголошує на недопустимості таких заходів також і з міркувань шкоди для репутації університету», — йдеться в заяві студентського парламенту.

Там засудили не лише будь-які політичні акції і агітацію на території закладу, а також і використання назви КНУ імені Тараса Шевченка в політичних цілях.

Журналісти звернулися за поясненнями до партії «Слуга народу». Глава партії Олександр Корнієнко в коментарі LB зазначив, що місце було вибране через те, що «червоний корпус — знакова для столиці локація». В той же час, за його словами, в партії готові до будь-яких санкцій, якщо вони будуть через порушення закону.

Раніше Chas News писав, що Зеленський звернувся до «Слуг народу» з критичним і доволі пафосним посланням.