Зеленські в Лондоні: президентське подружжя зустрінеться з Борисом Джонсоном та Кейт Міддлтон
УНІАН

7-8 жовтня президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою Зеленською приїхав у Лондон з робочим візитом. У рамках поїздки політик зустрінеться з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, герцогом та герцогинею Кембриджськими — принцом Вільямом та Кейт Міддлтон. 

Про це повідомляє BBC.

Під час візиту президент України та британський прем'єр Борис Джонсон підпишуть нову угоду про вільну торгівлю та стратегічне партнерство. В інтерв'ю BBC міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба називає угоду фактично «новою рамкою взаємовідносин» між Україною та Британією.

«Раніше в нас були відносини з Британією, як однією з найважливіших країн ЄС. Вийшовши з ЄС, Британія отримає більший простір для маневру, вона може бути жорсткішою в деяких питаннях. Нам це вигідно», — зазначив очільник МЗС.

Водночас сам Кулеба проведе у Лондоні переговори із міністром закордонних справ Британії Домініком Раабом, який має зробити заяву щодо важливості України для європейської безпеки.

Наразі герцог та герцогиня Кембриджські зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським та його дружиною Оленою Зеленською, повідомляє пресслужба Букінгемського палацу.

«Сьогодні герцог і герцогиня Кембриджські провели аудієнцію з Президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською у Букінгемському палаці», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що Україна отримає від ЄС 60 млн євро для зміцнення демократії та ліквідації наслідків пандемії.

«Україна чітко виконує всі необхідні критерії». Зеленський заявив, що безвізовому режиму з ЄС нічого не загрожує