Зеленський анонсував другий масштабний пакет підтримки бізнесу на час війни в Україні
УНІАН

Володимир Зеленський, президент України, запропонував запровадити пільгове кредитування для підприємців під 0% на час воєнного стану, а також гарантування 100% вкладів громадян. Мова йде про депозитні програми.

Про це він сказав у зверненні 18 березня.

За словами президента, на час дії воєнного стану бізнес зможе отримати кредит під 0% річних обсягом до 60 млн грн, а кількість дозволів для підприємців скоротять з 600 до приблизно 20.

«Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс один місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка — 5%. А загальний обсяг кредиту може бути до 60 мільйонів гривень, щоб було ширшим коло тих бізнесів, які зможуть скористатися нашою програмою», — пояснив він.

Крім того, Зеленський заявив, що уряд уже підготував рішення про розширення можливостей кредитування для підприємців на базі програми «5-7-9%».

Також Зеленський доручив знайти законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів в українських банках. Це потрібно для того, щоб українці не не втратили свої заощадження за депозитними програмами і не боялись зберігати кошти у банках.

Президент упевнений, що ці рішення стимулюватимуть українську економіку й повертатимуть країну до життя всюди, де бізнесу буде безпечно працювати.

Це вже другий масштабний пакет підтримки бізнесу в умовах війни. Перший пакет передбачав можливість ФОПам першої та другої груп платити податки добровільно.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З 18 березня в Україні знизяться ціни на пальне — Мінекономіки