Зеленський анонсував поставку вакцини Sinovac в кінці березня
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ чекає поставку першої партії китайської вакцини Sinovac Biotech.

Про це гарант сказав на брифінгу після зустрічі з президентом Литви Гітанасом Науседою.

«Ми боремося за збільшення постачання вакцин, бачимо декілька контрактів. Чекаємо в березні, наприкінці березня, постачання вакцини нашого китайського партнера», — зазначив український лідер.

Це третя вакцина від коронавірусу, яка отримала дозвіл на використання в Україні. За результатами останніх досліджень вакцини Sinovac в Туреччині вона показала ефективність у 83,5% випадків.

 
Церемонія підписання українсько-литовських документів та спілкування Володимира Зеленського й Гітанаса Наусєди з представниками ЗМІ

Церемонія підписання українсько-литовських двосторонніх документів та спілкування Президента України Володимира Зеленського й Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди з представниками ЗМІ.

Posted by Офіс Президента України on Thursday, March 18, 2021

За словами Зеленського, незабаром стане відомо, коли в Україну привезуть обіцяні 117 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech в рамках програми справедливого розподілу вакцин COVAX.

Наразі в Україні поки що вакцинують тільки індійською вакциною AstraZeneca/Covishield.

В рамках COVAX держава має отримати корейську вакцину AstraZeneca та вакцину Pfizer/BioNTech. Окремо держава законтрактувала вакцину Sinovac та вакцину Novavax.

Chas News повідомляв, що МОЗ збирається оштрафувати «Лекхім» за прострочування поставок китайської вакцини. 

Україна схвалила китайську вакцину Sinovac проти COVID-19 — ЗМІ