Зеленський і Єрмак працюють з дому онлайн. Разумков не бачить підстав виконувати президентські обов'язки
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський та керівник Офісу президента України Андрій Єрмак працюють з дому в режимі самоізоляції, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Єрмак на самоізоляції

Як повідомляє пресслужба ОП в Telegram, Єрмак «почувається добре та має намір працювати дистанційно, дотримуючись режиму самоізоляції». Зокрема, цього тижня він має намір провести відеозустріч радників лідерів Нормандського формату.

Пресслужба наголосила, що для керівника ОП «переговорний процес щодо досягнення миру на Донбасі залишається одним із пріоритетних напрямів роботи».

Зеленський працює з дому

Щодо самопочуття Зеленського, який теж захворів на коронавірус, в ОП повідомляють, що він «почувається добре і продовжуватиме виконувати свої обов’язки в дистанційному режимі на самоізоляції. У нього завжди будуть потрібні інструменти та обладнання для зв’язку».

Керівник ОП, його заступники та працівники Офісу здають ПЛР-тести на постійній основі. За словами пресслужби, Юлія Ковалів отримала негативний тест і береться до роботи у звичайному режимі з дотриманням карантинних обмежень.

Зеленський наразі перебуває вдома, почувається добре і працює онлайн, за словами речника президента Юлії Мендель у коментарі «Українській правді». «Наразі з симптомів лише невисока температура. Однак він бадьорий і в доброму гуморі», — підкреслила Мендель. Вона наголосила, що доки Зеленський не отримає негативний тест на COVID-19, він не братиме участь у будь-яких подіях.

За її словами, усі події та робочі моменти вирішуватимуться в режимі онлайн. Зокрема, президент проводитиме селекторні наради, про які повідомлятимуть на сайті ОПУ.

ОП та Разумков не розглядають сценарію в. о. президента, якщо стан Зеленського погіршиться

Сценарій виконання обов’язків президента кимось іншим наразі не розглядається, заявила Мендель в коментарі BBC News Україна. За її словами, 9 листопада в ОП був «звичайний день в умовах пандемії». Президент проводив селекторну нараду, навколо нього було небагато людей, як і зазвичай в умовах карантину.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков каже, що не бачить підстав виконувати президентські обов'язки через хворобу Зеленського. Про це політик, як повідомляє УНІАН, сказав на одному з телеканалів, відповідаючи на запитання нардепа Олексія Гончаренка, чи готовий Разумков виконувати обов’язки президента України у зв'язку з COVID-19 у Зеленського.

Станом на сьогодні, президент, на щастя, може виконувати свої функції, а в президентів немає заступників.

На уточнююче запитання, чи він готовий виконувати президентські обов'язки, Разумков відповів: «Ви ж знаєте, що я завжди готовий працювати як голова Верховної Ради України так, як це передбачає Конституція».

Міністр оборони України Андрій Таран захворів на COVID-19

Міністр оборони України Андрій Таран має позитивний результат тесту на коронавірус, повідомляє агентство «Укрінформ» із посиланням на Міноборони.

За цим повідомленням, тест, що виявився позитивним, зробили ще перед поїздкою на Донбас президента України Володимира Зеленського 7 листопада, в якій міністр його супроводжував.

Таран перейшов на режим самоізоляції і роботу в дистанційному режимі, змінивши свій робочий графік, його стан і самопочуття наразі задовільні, повідомляє агентство.

Як ми писали раніше, 9 листопада позитивні тести на СOVID-19 отримали Зеленський, глава ОП Андрій Єрмак та міністр фінансів Сергій Марченко.

Оголошено про першу вакцину від СOVІD з ефективністю 90