Зеленський наголосив, що Україні вдасться взяти під контроль весь кордон з РФ
Getty Images

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні вдасться взяти під контроль весь кордон з Росією у Донецькій та Луганській областях. Зараз державний кордон між РФ та окупованим Донбасом закритий для українських силовиків. Водночас на Закарпатті планують створити вільну економічну зону, яка була у регіоні у 2002-2004 роках. 

Про це повідомляє пресслужба гаранта.

«Це необхідна безпекова передумова для розгортання наступного позитивного політичного процесу в Донецьку та Луганську. Саме наші прикордонники будуть тими, хто засвідчить, що деокупація окремих районів Донецької та Луганської областей відбулась вповні», — запевнив президент.

Під час робочої поїздки на Донбас Зеленський відвідав відділення інспекторів прикордонної служби «Розсипне».

Україна повністю візьме під контроль кордон у Донецькій та Луганській областях, зазначив політик під час спілкування з прикордонникам. При цьому гарант закликав Держприкордонслужбу «готуватися до цього дня».

Вільна економічна зона на Закарпатті 

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив, що на Закарпатті планують свторити вільну економічну зону, передає «Укрінформ».

«Про це голова Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив нещодавно, і якщо взяти до уваги, що серед західних областей саме ми просуваємо цю ідею як основу для розвитку регіону, то мова йшла про Закарпаття», — зазначив політик.

Петров вважає, що на Закарпатті відновлять вільну економічну зону, яка тут була у 2002-2004 роках.

«Враховуючи унікальне положення Закарпаття, яке нас зв’язує з чотирма країнами ЄС, ми хочемо зв’язати всі кластери, щоб запрацювали нові проєкти», — підсумував очільник Закарпатської ОДА.

Chas News повідомляв, що ТКГ розгляне план Кравчука щодо Донбасу 13 листопада. 

Зеленський заявив, що на Донбасі зменшилась кількість бойових втрат завдяки перемир'ю з бойовиками