Про хабарництво. Зеленський озвучив перше питання свого опитування (відео)
УНІАН

Президент Володимир Зеленський оголосив перше з п’яти питань, які він виніс на опитування 25 жовтня. Питання стосується довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах.

Про це стало відомо з відеозвернення гаранта.

«25 жовтня на виборчій дільниці ти зможеш дати відповідь на 5 важливих питань. Отже, питання номер один: Чи потрібно запровадити довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах? Неділя, 25 жовтня, приходь і вирішуй. Буде так, як вирішиш ти, бо Україна — це ти», — наголосив Зеленський.

Водночас в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що виділяти додаткові кошти на проведення анонсованого президентом опитування у день місцевих виборів не будуть.

«Наскільки я пам'ятаю, додаткові кошти для проведення якихось опитувань не передбачаються. Законів не було ухвалено, які дозволяли б проводити це саме Центральній виборчій комісії», — сказав політик.

Разумков каже, опитування може проходити за межами виборчої дільниці.

«Якщо ми говоримо про кошти державного бюджету та зміни в держбюджет, такі питання не виносилися. Станом на сьогодні ініціатив, які були б зареєстровані в якості змін до головного бюджету нема, тому я думаю, що це будуть якісь інші шляхи вирішення питання для його фінансування», — підсумував спікер парламенту.

Раніше ми писали, що 13 жовтня президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування. На ньому українці повинні будуть відповісти на п’ять запитань. Самі питання політик не назвав. 

Не питай мене чому