Зеленський розгляне ще одну петицію про демонтаж пам'ятника Катерині ІІ

Електронна петиція про демонтаж в Одесі пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ набрала необхідні 25 тис. підписів. Тепер її зобов'язаний розглянути президент Володимир Зеленський.

Петицію зареєстрували 28 червня. Її автор, Стефанція Цегельник, пропонувала знести пам'ятник та відправити його на звалище.

«Досить виділяти мільйони гривень на та утримування пам'ятника тій, хто сприяла геноциду українського і кримськотатарського народів, знищила Запорізьку Січ, впровадила політику насильницького зросійщення і диктату чужої культури, перетворивши вільних українців на рабів, затвердивши кріпацтво» — так аргументувала автор свою пропозицію.

Нагадаємо, Володимир Зеленський має розглянути ще одну петицію щодо долі пам'ятника Катерині ІІ, яка вже набрала 25 тис. підписів. Відповідно до неї, на замість російської імператриці в Одесі пропонується увіковічити зірку гей-порно  Біллі Геррінґтона. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У центрі Переяслава знесли пам’ятник на честь «возз’єднання України з росією» (фото)