Зеленський ветував закон, що послаблює відповідальність за брехню в деклараціях
УНІАН

Володимир Зеленський, президент України, ветував законопроєкт про посилення відповідальності за брехню в деклараціях та повернув до Верховної ради зі своїми пропозиціями.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що глава держави ініціював цей проєкт закону для відновлення покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування.

Однак під час розгляду документа у Раді депутати внесли зміни, які дають законодавчу лазівку недобросовісним декларантам для того, щоб не зазначати у своїх деклараціях рухоме та нерухоме майно, яким володіють чи користуються їхні родичі, пояснюючи це тим, що члени їхньої сім’ї нібито не надали їм відповідної інформації про це майно.

Враховуючи це, президент України повернув закон до парламенту.

«Кримінальна відповідальність за недостовірне декларування відомостей має бути достатньо суворою та передбачати можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі», — додав Зеленський.

Chas News повідомляв, що 3 червня Верховна Рада підтримала ініційований президентом законопроєкт про посилення відповідальності за брехню в деклараціях. 

Президент України тоді заявив, що вважає закон недосконалим і не підпише цей документ, щоб не допустити послаблення кримінальної відповідальності.

8 червня Джанні Букіккіо, глава Венеційської комісії, заявив, що «Венеційка» не підтримує ухвалені ВР зміни до законопроєкту про покарання за недостовірне декларування та вдячна Зеленському за намір ветувати законопроєкт.

Зеленський хоче, щоб викладачі президентського університету отримували від 4 тис. доларів або євро