Зеленський запевнив, що під час ймовірного локдауну кордони для українців не закриватимуть
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що під час ймовірного локдауну у січні державні кордони на в'їзд та виїзд не закриватимуть для українців.

Про це гарант розповів під час відеозвернення у Facebook.

Зеленський закликав людей дезінфікувати руки, тримати дистанцію, уникати скупчень та зміцнювати імунітет. Він також запропонував українцям взяти участь у так званому референдумі щодо локдауну.

«Ми зовсім не так собі уявляли народовладдя, але усі ми беремо участь у всеукраїнському референдумі. Питання — «локдаун в грудні». Що робити якщо ваша відповідь «ні» — все дуже просто, будь ласка, народ, носіть маски! Носіть їх правильно», — зазначив український лідер.

Політик підкреслив, що в грудні локдаун вже точно не запровадять, а от у січні — його ймовірність «не мала». Проте президент не радить продавати квитки та скасовувати відпустки. Державний кордон не закриватимуть на в’їзд та виїзд для українців.

 

І знову про головні перемоги тижня – відверто й без брехні. Отже, в грудні локдауну не буде. Чи буде він у січні? Побачимо. Якщо й буде, то не таким страшним, як його дехто малює. Крім того, Верховна Рада вже проголосувала за законопроекти, що допоможуть громадянам і бізнесу, які опинилися в скруті через пандемію. Компенсації, списання боргів, податкові канікули. Все це запрацює найближчим часом.

Posted by Володимир Зеленський on Friday, December 4, 2020

Гарант попросив уряд наступного тижня вирішити всі питання щодо запровадження локдауну. 

«Я доручив уряду наступного тижня повідомити вам  завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун. Який його чіткий формат? Вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Тож ні для кого це не буде сюрпризом, це я обіцяю. І не за тиждень, як передбачено законом, уряд повідомить, а набагато раніше»— наголосив президент.

Раніше очільник МОЗ пояснив, чому транспорт під час локдауну працюватиме й надалі.

Chas News повідомляв, що очільник Мінкульту закликав українців «відсвяткувати» скасування карантину вихідного дня.

Напередодні в Україні посилили захист безробітних та роботодавців на час карантину.

Давайте після Нового року. МОЗ запропонує локдаун вже в січні