Зеленський запевнив, що українців безкоштовно вакцинуватимуть від COVID-19
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що українцям безкоштовно робитимуть щеплення від коронавірусу. Політик наголосив, що  «вакцина проти COVID-19 — не те, на чому має заробляти держава».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Не знаю, скільки коштуватиме вакцина у приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 не те, на чому має заробляти держава», — говорить гарант.

Очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що план вакцинації передбачає надання послуг на безоплатній основі всім, а першими прищеплюватимуть  вразливі категорії населення.

«Першими ми зможемо вакцинувати медиків, мобільні групи. Серед пріоритетних груп населення, звісно, літні люди. Ми також активно й результативно працюємо в рамках ініціативи COVAX. Зважаючи на потужності, скількох людей ми зможемо вакцинувати впродовж місяця, у нас рівномірний розподіл державних коштів. І їх вистачить, щоб покрити всі потреби у вакцинації», каже міністр охорони здоров’я.  

Зеленський хоче, щоб українці, які мають кошти, самостійно робили щеплення COVID-19. Вакцинація буде добровільною. Однак президент та голова МОЗ сподіваються, що українці розуміють виклики та дотримуватимуться плану вакцинації.

Chas News повідомляв, що в Україні вакцинуватимуть людей, які вже перехворіли на COVID-19. 

Стало відомо, скільки доз вакцини Pfizer Україна отримає у лютому