Зеленський запросив Ілона Маска до Житомира
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський запросив засновника SpaceX і гендиректора Tesla Inc. Ілона Маска відвідати Музей космонавтики імені Сергія Корольова. Він знаходиться у Житомирі.

Про це український лідер розповів у Twitter.

«Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетного інженера та конструктора космічних кораблів — Сергія Корольова. Дійсно, він був одним із найкращих. Я хотів би запросити його давнього шанувальника Ілона Маска в Україну, щоб побачити Музей космонавтики імені Сергія Корольова», — зазначив очільник країни.

Політик прикріпив до свого запрошення минулорічний пост Ілона Маска. У ньому інженер розповів, що спілкувався з родиною Корольова.

Наразі американський винахідник не відреагував на запрошення гаранта.  

Чий Корольов?

Офіційні Twitter-акаунти України та Росії посперечалися через Сергія Корольова. У своєму повідомленні у обліковому записі РФ назвали  його «легендарним радянським інженером-ракетником, конструктором і науковцем».

SMM-спеціалісти російського акаунта не вказали, що конструктор ракет народився та працював в України. Адміністратори українського облікового запису нагадали колег про життєвий шлях Корольова.

У Twitter-акаунті України зазначили, що сам інженер «називав себе українцем», народився в Житомирі й виріс у Ніжині та Києві. А от в Росії він відбув шість років за звинуваченнями в «контрреволюційній діяльності».

Цей допис прокоментував російською й Ілон Маск. Американський винахідник написав, що український конструктор був «чудовим»

Довідка

Сергій Корольов — український радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Він народився у 1907 році в Житомирі. Його вважають основоположником практичної космонавтики.

Напередодні Маск став найбагатшою людиною світу.

Chas News повідомляв, що Маск пообіцяв оновити автопілот для автомобілів Tesla.

«Космічна» співпраця. SpaceX підписала контракт з Міноборони США на $150 млн