Зеленський затвердив рішення РНБО про неможливість переговорів з путіним

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони про неможливість переговорів із російським президентом путіним.

Відповідний указ, підписаний ще 30 вересня, сьогодні опубліковали на сайті президента. У ньому зазначається, що відповідне рішення РНБО прийнято у відповідь на анексію окупованих території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

У першому пункті рішення йдеться: «Констатувати неможливість проведення переговорів з президентом російської федерації путіним».

Також РНБО вирішила схвалити текст спільного звернення президента, голови Верховної та прем’єр-міністра до НАТО.

Крім того, Кабміну доручено підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України та забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.

Водночас Верховній Раді рекомендовано з метою підвищення стійкості держави прискорити прийняття відповідних законопроектів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку росії.

Нагадаємо, 30 вересня володимир путін виступив зі зверненням, у якому оголосив про анексію чотирьох українських областей — Луганської, Херсонської, Донецької та Запорізької. Після цього за результати засідання РНБО Зеленський заявив про неможливість переговорів з путіним у разі анексії та підписав разом з головою Верховної Ради та прем'єром заявку на вступ до НАТО.

4 жовтня російський парламент формалізував рішення путіна про анексію, прийнявши відповідні зміни до конституції рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

По методичці Гітлера-Сталіна: що насправді нагадують путінські «референдуми»