Зеленський зустрівся з королем Карлом. Подивіться, як відрізняються візити президента до Букінгемського палацу 2020 і 2023 років (фото)

У середу, 8 лютого 2023 року, президент Володимир Зеленський відвідав Велику Британію.

Там він зустрівся з прем’єр-міністром Ріші Сунгаком та виступив перед британським парламентом. А потім український лідер завітав до Букінгемського палацу, де його прийняв король Великої Британії Карл.

За час свого президентства Зеленський відвідує британську королівську резиденцію вдруге. Перший візит був у жовтні 2020 року. Минуло не так багато — 28 місяців, але як же змінився фон і антураж зустрічі в лондонському палаці.

Сhas News порівняв фотографії з заходів і згадав обставини візитів Зеленського до Букінгемсього палацу.

2020: Зеленський з дружиною раділи зустрічі з принцем Вільямом і Кейт Міддлтон

7 жовтня 2020 року президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою завітав до Букінгемського палацу, де їх прийняли герцог та герцогиня Кембриджські — принц Вільям з дружиною Кейт Міддлтон.

зеленський принц вільям

Навіть попри те, що українська пара приїхала на зустріч не з самим британським монархом, яким на той час була королевою Єлизаветою, видно, що Зеленський світиться від честі бути прийнятим королівською родиною.

На президенті — бездоганний чорний костюм, краватка та білосніжна сорочка. Перша леді для візиту обрала білу сукню від українського дизайнера. Обидва щиро посміхаються.

зеленський букінгемський палац

Вільяму і Кейт президент України з дружиною подарували українські вишиванки.

«Чудова родина, молоді та щирі люди. Зустріч, що запам'ятається!», — написала після зустрічі Олена Зеленська в соцмережах.

2023: Зеленський завітав до короля Карла без краватки і в військовому вбранні

Зовсім іншим вийшов візит президента Зеленського до Букінгемського палацу 8 лютого 2023 року. На цей день в Україні майже рік триває війна, яку розв’язала росія.

Цього разу Зеленський прибув до Лондона один, без дружини. В палаці його приймав вже чинний король Карл.

Президент України — вже без ділового костюма і краватки. Він вдягнений в мілітаристичному стилі відповідно до ситуації в нашій країні — реглан, захисного кольору штани, військові ботинки. На обличчі — вже звична щетина, посмішка є, але вже не така безтурботна.

зеленський король карл

зеленський король карл

Та й подарунки у президента вже інші. Перед зустріччю з королем Зеленський виступив перед британськими парламентаріями, яким привіз підписаний шолом українського військового льотчика.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Хто такий Ріші Сунак, який став новим прем’єр-міністром Великої Британії