ЖК «Аркада» добудує «Столиця Груп». Сторони підписали меморандум
iStock

7 квітня підписали меморандум щодо завершення будівництва об’єктів ЖК «Аркада». Будинки «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах» завершить забудовник «Столиця Груп».

Про це стало відомо під час трансляції презентації меморандуму.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що забудовник зібрав понад 13 млрд грн, однак вкладники не отримали квартир.

«Добудувати комплекси буде ТОВ «Столиця Груп». Фінансуватись добудова буде за рахунок надходження від дебіторської заборгованості Фонду фінансування будівництва компанії «Аркади» та коштів на рахунках «Аркади», а також за рахунок продажу нереалізованих квартир та нежитлових приміщень комплексів», — наголосив очільник столиці.

Очільник Києва каже, що залучатимуть кошти бюджету за рахунок держфінансування кредитів, зокрема під держгарантії. Контролюватиме виконання дирекція з питань добудови ЖК. Міністр МВС Арсен Аваков під час виступу додав, що міністерство має попередні висновки за матеріалами слідства щодо працівників «Аркади».

Директор Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут зазначила, вже передали 90% інформації від ФГВФО до нового управителя. Після завершення передачі він матиме «повні права та може завершувати ті зобов'язання, які на нього поклала держава та поклав суд».

Напередодні Печерський райсуд зняв арешт з найбільшого активу банку «Аркада». 

Президента банку «Аркада» підозрюють в розтраті більше 22 млн грн