Жорсткі карантини в ЄС зникнуть вже восени 2021 року — очільники BioNTech
Getty Images

Засновники BioNTech Уюр Шахін та його дружина Озлем Тюречі очікують, що практика жорстких карантинів скоро залишиться у минулому завдяки масовій вакцинації населення проти COVID-19.

Про це очільники Biontech сказали в інтерв’ю виданню Die Welt.

Шахін і Тюречі припускають, що коронавірус не зникне, проте жорсткі карантинні обмеження в Німеччині та інших країнах ЄС влада зніме до осені 2021 року. Аналогічний шлях чекає й на Сполучені Штати.

За словами засновників BioNTech, мине щонайменше рік, перш ніж людству вдасться взяти під контроль ситуацію з поширення COVID-19, проте вже до кінця літа завдяки щепленням відпаде необхідність у суворих обмеженнях.

У багатьох країнах Європи та у США наприкінці літа ми, мабуть, досягнемо того, що нам більше не доведеться оголошувати локдауни

У Євросоюзі планують запровадити для громадян «паспорти вакцинації» вже влітку. Власники таких «сертифікатів про COVID-19» зможуть подорожувати між державами-членами ЄС без необхідності карантину. ЄС враховуватиме вакцинацію препаратами компаній Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що вакциновані від COVID-19 українці отримають міжнародне свідоцтво про вакцинацію, відповідно до міжнародно медико-санітарних правил, а про видачу інших імунних паспортів не йдеться.

Покажи QR-код! Єврокомісія представила проєкт «Зеленого сертифікату» для подорожей ЄС