Жорсткий карантин не запровадили раніше 8 січня через «природний локдаун» — очільник МОЗ
УНІАН

Кабмін запровадить жорсткий карантин з 8 до 24 січня, оскільки у грудні в українців «йде найбільш активна торгівля». При цьому з 1 до 7 січня в Україні відбувається «природний локдаун», заявив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

Про це очільник МОЗ розповів в ефірі каналу «Україна 24».

«Для багатьох людей грудень передноворічний — це досить важливий період року, коли у них йде найбільш (активна — Прим. ред.) торгівля. Друге — якщо ми подивимося, що відбувається в період з 1 по 6 січня, до Різдва... то у нас такий природний локдаун. На вулицях мало людей, люди проводять час у колі сім'ї, приходять до друзів, багато хто не працює», — зазначив держслужбовець.  

Якщо не ввести жорсткий карантин у січні, то його доведеться вводити в лютому через різке зростання захворюваності, додав чиновник.

Передісторія

Chas News повідомляв, що посилений карантин в Україні запровадять з 8 по 24 січня. Проте Радуцький заявив, що в Україні посилять карантин до 8 січня, якщо ситуація з COVID-19 погіршиться.

Напередодні Шмигаль назвав «карантин вихідного дня» «українським продуктом», який допоміг стабілізувати рівень захворюваності на COVID-19. Раніше Зеленський підписав закони про підтримку населення та бізнесу під час локдауну.

Локдаун 2.0: вирок вірусу чи кризовій політиці Кабміну