Жорсткий карантин у Великобританії може розтягнутися на кілька місяців, поки вакцина впроваджуватиметься

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що підтримує тісний контакт з владою Великої Британії через виявлення нового штаму коронавірусу, і пообіцяла інформувати громадськість про його характеристики і будь-які наслідки, коли більше дізнається про вірус.

«Влада Великобританії ділиться інформацією і результатами аналізу та поточних досліджень. Ми будемо повідомляти державам-членам і громадськості актуальну інформацію по мірі того, як будемо дізнаватися про характеристики цього варіанту вірусу і про будь-які наслідки», — оголосила організація в повідомленні, розміщеному в суботу в Twitter.

У понеділок глава МОЗ Великої Британії Метт Хенкок повідомив, що британські вчені виявили новий варіант коронавірусу, який може бути пов’язаний з швидким розповсюдженням COVID-19 в південно-східній частині Англії.

За його словами, попередній аналіз показує, що даний варіант вірусу поширюється швидше відомих штамів. На екстреній пресконференції в суботу прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон оголосив про те, що, за попередніми даними, новий варіант коронавірусу може бути на 70% більш заразний. Але він додав, що британські експерти поки не знайшли підтверджень того, що мутований вірус може бути більш летальним.

Напередодні про вищу швидкість поширення нового типу коронавірусу в Великій Британії повідомив головний санітарний лікар Англії і радник британського уряду з медицини Кріс Вітті. Він додав, що поки нічого не доводить, що інфекція може стати причиною вищого рівня смертності або її не зможуть побороти вже розроблені вакцини. «Ми повідомили ВООЗ і продовжуємо аналізувати наявні дані», — сказав він.

Цього тижня в Лондоні ввели максимальний рівень обмежувальних заходів через поширення COVID-19. Бари і ресторани можуть працювати тільки на виніс. Непродовольчі магазини, спортзали і перукарні будуть закриті. Мешканцям влада рекомендувала максимально перебувати вдома, а зустрічатися дозволила тільки з однією сторонньою людиною і лише на свіжому повітрі.

Як повідомляють The Guardian і Reuters, нові обмеження, введені в суботу для мільйонів людей, можуть тривати протягом декількох місяців, поки вакцини не будуть розповсюджені по всій Великобританії, заявив міністр охорони здоров'я країни Хенкок.

Це випливає з рішення Джонсона відмовитися від уникнення жорсткішого карантину і оголосити нові обмеження для мільйонів людей у Лондоні та на південному сході країни.

У Великобританії першими вакцинували 90-літню жінку та тезку Шекспіра