Журналісти-розслідувачі дізналися про першого загиблого моряка з крейсера «Москва» (фото)

Міноборони рф заявило, що екіпаж знищеного Україною крейсера «Москва» був нібито повністю евакуйований. Натомість журналісти «Схем» вже встановили особу одного загиблого мічмана.

Про це пише «Радіо свобода».

Першим із ідентифікованих загиблих членів екіпажу виявився 41річний мічман Іван Вахрушев, який служив у п’ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Журналісти знайшли публікацію у відомій російській соцмережі, в якій жінка на ім'я Варвара Вахрушева повідомила про те, що її чоловік загинув під час «виконання своїх обов’язків».

крейсер «Москва»

На прохання «Схем» користувач «Вконтакте»  звернувся до Варвари Вахрушевої, яка підтвердила, що її чоловік загинув в результаті затоплення крейсера «Москва».

При цьому обставин загибелі Вахрушева дружині не повідомили. 

крейсер «Москва»

Жінка зазначила, що 27 членів екіпажу крейсера зникли безвісти. 

Тим часом російська пропаганда запевняє росіян у тому, що усіх членів корабля вдалося врятувати.

Що передувало

13 квітня ракетний крейсер «Москва» був уражений двома українськими проти корабельними ракетами «Нептун». У цей же день міноборони росії підтвердило інформацію про пожежу на флагмані Чорноморського флоту, проте причин чому це сталося не назвали. 

14 квітня в оборонне відомство рф повідомили, що на крейсері «здетонував боєприпас», він отримав «серйозні пошкодження», але при цьому «екіпаж повністю евакуйований». Того ж дня судно затонуло при буксируванні в порт. 

На його борту перебували 450 російських військових разом з капітаном Антоном Купріним. Ймовірно, що вони всі загинули.

Проте, 16 квітня Микола Євменов, головнокомандувач військово-морським флотом рф повідомив, що особовий склад крейсера «Москва» перебуває в Севастополі. А офіцери, мічмани та матроси продовжуватимуть службу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що відомо про протикорабельний ракетний комплекс «Нептун», який знищив флагмана російського чорноморського флоту