ЗМІ: Кіпр позбавив Ігоря Коломойського свого громадянства

Уряд Кіпру позбавив громадянства вісьмох людей. Серед них — український олігарх Ігор Коломойський. Рішення ухвалили через «сумнівний імідж» бізнесмена та репутаційні ризики для країни.

Про це повідомляє газета Philenews.

Видання зазначає, що Коломойський втратив громадянство Кіпру після того, як місцева влада підтвердила, що воно було отримане шляхом шахрайства, неправдивих заяв і приховування істотних фактів.

Коломойський мав громадянство Кіпру з 2010 року.

Philenews зазначає, що він не згадав у своїй заяві про натуралізацію про справу про ухилення від сплати податків у росії, яку проти нього відкрили ще у 2008 році.

У рішенні вказано, що Коломойський був і є особою сумнівного характеру, тоді як його натуралізація створювала і створює величезний ризик поганої репутації для Республіки Кіпр. 

Справи Коломойського

Бізнесмена Ігоря Коломойського підозрюють у шахрайстві. Слідство вважає, що протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад 500 млн грн шляхом їх виводу за кордон.

Окрім того, Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка: це трапилось у серпні 2003 року.

21 серпня 2024 року Бюро економічної безпеки завершило досудове розслідування щодо бізнесмена Ігоря Коломойського у справі про невнесення 5,8 млрд грн в касу «ПриватБанку».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд в Бразилії стягнув із рахунків компаній Ілона Маска понад $3 млн