ЗМІ: Трамп намагався приховати позитивний результат свого тесту на COVID-19
УНІАН

Президент США Дональд Трамп приховав результати свого першого позитивного тесту на коронавірус. І тільки після результатів другого тесту політик повідомив, що він та його дружина захворіли на COVID-19.

Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ), посилаючись на власні джерела.

2 жовтня Трамп на своїй Twitter-сторінці повідомив, що результат його тесту виявився позитивним. Але співрозмовник WSJ наголошує, що президент дізнався про свій діагноз 1 жовтня після проведення експрес-тесту.

В очікуванні результатів лабораторного дослідження політик дав інтерв'ю Fox News. В ньому він підтвердив діагноз своєї помічниці Хоуп Хікс, але не сказав про свій результат. Тільки через кілька годин президент США повідомив, що він і перша леді захворіли на COVID-19.

Американський політик заборонив своєму раднику розголошувати результати аналізу, передає джерело WSJ.

«Втеча» заради прихильників

Трамп ненадовго покинув лікарню. Політик проїхався на авто перед прихильниками, які чергують біля входу. Американський лідер з вікна машини помахав рукою присутнім і повернувся до госпіталю, передає телеканал NBC.

На відео видно, що політик перебував в авто в захисній медичній масці, як і інші люди, які перебували разом з ним у машині. Після короткотривалої поїздки кортеж повернувся до медичного центру імені Уолтера Ріда.

Лікар госпіталю, де лікується Трамп, Джеймс Філліпс назвав його вчинок божевільним, а поїздку «абсолютно непотрібною». Медпрацівник зазначив, що всі учасники поїздки повинні піти на самоізоляцію на 14 днів.

«Вони можуть захворіти. І цілком можуть померти. Заради політичної театральної постановки. Трамп наказав їм заради цього ризикнути життям. Це безумство», — написав Філліпс у Twitter.

2 жовтня Дональд Трамп оголосив, що у них з дружиною Меланією виявили коронавірус. Президента США Дональда Трампа доправили до лікарні після позитивного результату тесту на коронавірус. Політик знаходиться в 71-ій «президентській палаті» в національному військово-медичному центрі імені Уолтера Ріда.

Трампу зробили ін'єкцію експериментальної сироватки в Білому домі після того, як у нього і першої леді Меланії Трамп діагностували коронавірус, повідомив його лікар Шон Конлі. За словами лікаря, президент почувається втомленим, але залишається у гарному настрої. У 50-річної Меланії Трамп спостерігають «легкий кашель і головний біль».

Раніше ми писали, що спалах коронавірусу в Білому домі міг розпочатися у Трояндовому саду.

Американські лікарі розповіли, як лікують Трампа від COVID-19 (фото палати)