ЗМІ: Угорщина спростила умови в’їзду для росіян і білорусів
Viktor Orbán

Угорщина спростила умови в'їзду для громадян росії та Білорусі. Після візиту Віктора Орбана до Москви Будапешт включив громадян цих країн у програму так званої «національної карти». ЇЇ видають на 2 роки з можливістю продовження для тих, хто хоче працювати в Угорщині.

Про це повідомляють RND та DW.

«Вже кілька днів росіяни можуть в'їжджати в ЄС через Угорщину без будь-яких перевірок безпеки і безперешкодно пересуватися до інших країн ЄС. Це стало можливим завдяки реєстрації гастарбайтерами в Угорщині, яку прем'єр-міністр Віктор Орбан поширив на вихідців з росії та Білорусі в липні. Зараз існує велике занепокоєння, що російські шпигуни також можуть потрапити до ЄС або що Кремль може навмисно переправляти росіян до ЄС для здійснення терактів», — пишуть ЗМІ.

Євродепутат Сергій Лагодинський в інтерв'ю виданню RND зазначив, що дозволити в'їжджати в країну ЄС без перевірки, коли російська влада робить все можливе, щоб послабити Європу за допомогою гібридних атак — неправильний шлях. Водночас він також вважає, що неправильно «ставити клеймо на всіх російських громадян».

Нагадаємо, Нагадаємо, 22 липня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомляв, що Угорщина може подати до суду на Україну. За його словами, рішення Києва припинити транзит російської нафти нібито «є явним порушенням Угоди про асоціацію з ЄС».

25 липня Європейська комісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти «Лукойл».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 30 липня 2024 року