ЗСУ контролюють третину міста, хімзавод «Азот» обстрілюють окупанти — мер Сєвєродонецька
Луганська ОВА

Олександр Стрюк, керівник міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька, розповів про ситуацію в місті у коментарі ВВС.

За його словами, зараз тривають важкі вуличні бої, які супроводжують постійні бомбардування. ЗСУ контролюють третину міста, зіткнення відбуваються у житлових кварталах.

Є поранені і загиблі, оскільки окупанти обстрілюють будинки мирних жителів. Вулиці по периметру міста повністю зруйновані. Очільник Сєвєродонецька зазначає, що основною проблемою на фронті є нестача далекобійної артилерії та систем ППО.

Також мер міста розповів про стан справ на хімзаводі «Азот». Підприємство обстрілюють і з повітря, і з артилерії. 10 червня вибухнув цех обробки аміаку та склад із відпрацьованими хімікатами, який горить уже добу.

У Генштабі повідомляють, що на Сєвєродонецькому напрямку росіяни наступають у напрямку Новотошківське — Оріхове та вже закріпилися на околицях Оріхового. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сєвєродонецьк тримається, але росіяни нищать все на своєму шляху — Гайдай