ЗСУ продовжують рухати лінію фронту на Херсонщині — ОК «Південь»

Українські військові продовжують просуватися на Херсонщині, а окупанти тікають на лівий берег Дніпра.

Про це розповіла речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Наша робота триває, а вони тим часом намагаються сконцентрувати свої сили на лівому березі», — сказала Гуменюк.

За її словами, росіяни переміщують з правого берега елітні підрозділи й офіцерський склад, залишаючи лише мобілізованих за принципом «кого не шкода».

«Так, вони продовжують самі евакуюватися із правого на лівий берег. Це не так стрімко відбувається через те, що вони використовують тільки альтернативні переправи. Той самий баржевий перехід, який вони створили уздовж Антонівського мосту, теж дуже критичний та ускладнений у використанні», — каже Гуменюк.

Окупанти не витісняли ЗСУ з населених пунктів на Херсонщині

Гуменюк наголосила, що потрібно критично оцінювати інформацію про події на фронті. Зокрема, зазначила речниця, нещодавно окупанти заявили про нібито витіснення ЗСУ з деяких населених пунктів на півдні

«Це маніпуляція свідомістю, використання саме такої назви була обрана для того, щоб потім якось викрутитися з цієї ситуації. Немає такої дії, яка б відповідала цьому, що вони витіснили ЗСУ з якогось населеного пункту... Ми не приховуємо свої дії, ми не викриваємо напрямок свого руху, але такі дії ніколи не приховуємо. Тому це чергова маніпуляція і не більше», — наголосила Гуменюк.

Росіяни продовжують шантажувати підривом Каховської ГЕС

Водночас речниця додала, що росіяни продовжують проводити маніпуляції на Каховській гідроелектростанції з метою звинуватити ЗСУ.

«Так, вони проводять певні маніпуляції із водою, яку намагаються спускати з резервуарів. Вони продовжують шантажувати тим, що Збройні сили збирають нанести критичний удар по самій ГЕС, але саме вони замінували об'єкт критичної інфраструктури і саме вони звільнили звідти усіх українських працівників, залишивши тільки свій перевірений спеціалізований персонал. Саме вони обмежили доступ до цього об'єкту та посилили його режим, це все якраз свідчить про підготовку певних заходів маніпуляційного характеру», — розповіла Гуменюк

Раніше президент Зеленський заявив, що у випадку підриву ГЕС, в зоні швидкого затоплення опиняться 80 населених пунктів, а ЗАЕС залишиться без води для охолодження.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти планують «евакуювати» з Херсону на лівий берег 60 тис. мешканців