«Корисна і чесна дискусія». Підсумки зустрічі Блінкена і Лаврова у Женеві
Getty Images

У Женеві пройшла зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова стосовно збільшення військ на кордоні з Україною. Політики розповіли про що йшов діалог.

На брифінгу з журналістами Лавров назвав перемовини «корисною і чесною дискусією», і зазначив, що Блінкен теж «задоволений обміном думками».

За його словам, наступного тижня США нададуть письмову відповідь на всі вимоги РФ щодо «гарантій безпеки». Деталі не уточнював, але впевнений, що відповідь буде «пасажем про Україну».

Раніше Росія вимагала, щоб у США зобовʼязались не голосувати за вступ України до НАТО.

Натомість Державний секретар США Ентоні Блінкен вкотре підкреслив, що бажання України вступу до НАТО це право країни, а не предмет «торгу».

Він попередив Лаврова, що будь-який перетин військовими кордону України вважатиметься вторгненням. Відповідно матиме наслідки для Росії від США та союзників. Блінкен наголосив, що кібератаки та використання парамілітарних зʼєднань для просування своїх інтересів з боку Росії також передбачають «відповідь».

Блінкен зазначив, що ця розмова дає привід для знаходження спільної позиції між США та Росією, але лише за умови деескалації безпекової ситуації з боку Москви.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Bloomberg: США готуються вислати своїх дипломатів з України