З'явилось відео допиту полоненого пілота-«вагнерівця»

Служба безпеки України опублікувала відео допиту російського пілота-«вагнерівця» Андрія Федорчукова, літак якого 17 червня збили поблизу Світлодарська.

Полонений розповів, що до 2015 року у званні майора був заступником командира ескадрильї ВКС рф у Владивостоці. Потім він звільнився, а в 2022 році за пропозицією «співслуживців» став пілотом бойового літака у приватній військовій компанії.

При цьому Федорчуков сказав, що не знає ні її назви, ні командира. А накази йому давали якість військові по «лінії міноборони», які постійно змінювалися.

Ворожий найманець стверджує, що перший бойовий виліт здійснив лише 14 червня. Базувався він на аеропорту Міллерово у Ростовській області. За день робив 1-2 вильоти, доки його Су-25 не збили українські бійці з ПЗРК «Ігла».

На допиті «вагнерівець» намагався випрвдовуватись, що йшлося лише про «нанесення ударів по опірним пунктам, скупченням живої сили противника». Але потім заявив, що після спілкування з українськими військовими, які показали результати ударів рф по мирним населеним пунктам, усвідомив, що це «неправильна, непотрібна війна».

 
Пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати лише три дні та був збитий українськими захисниками з ПЗРК «Ігла»

Пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати лише три дні та був збитий українськими захисниками з ПЗРК «Ігла» Перший бойовий виліт рашист здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні. Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну. При цьому, намагається виправдовуватись і каже, що йшлося лише про «нанесение ударов по опорным пунктам, скоплениям силы и живой силы противника». Однак коли побачив на відео результати ударів рф по мирним населеним пунктам, самовпевненість окупанта кудись зникла і він «раптово» усвідомив, що це «не правильная, не нужная война». Загалом пілот робив по 1-2 бойових вильоти в день. Зізнається, що крім нього на російських винищувачах вартістю понад 10 млн. доларів США літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики зс рф. Найманці отримують за роботу ставку від 200 тис. рублів на місяць і додаткові бонуси за кількість та «результативність» вильотів. Основною метою свого перебування в Україні цей пілот вважав «задачу… по оказанию помощи республикам Донбасса», а бойові вильоти – «частными задачами». Що ж, тепер про свої «частные задачи» він зможе детально розповісти військовій контррозвідці СБУ. #СБУ #ЗупинимоОкупантів #stoprussia

Posted by Служба безпеки України on Tuesday, June 21, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

«Стінгер, вибух в повітрі і... все». ЗСУ ліквідували російського льотчика-генерала