4 листопада в Україні відзначають День залізничника. Chas News зібрав історії, розказані провідниками потягів. Ці оповіді вас точно вразять.

(Ми навмисно не вказуємо маршрути потягів, а імена провідників змінені, адже ці люди і далі працюють в Укрзалізниці — Прим. ред)

«Я покалічила дитину»

Ольга

За час роботи провідником траплялось різне. Коли пробувала згадати, скільки разів мені доводилось викликати міліцію у вагон, нарахувала щонайменше 20 таких випадків. Але історії про пяні бійки або крадіжки, на жаль, буденність нашої роботи. Ставлюсь до цього спокійно — все-таки робота з людьми.  

Та є один випадок, який мені до сьогодні сниться у нічних кошмарах. І вина тут не пасажирів, а моя.  

Поїздка тривала на диво спокійно. Липень, плацкартний вагон. У мене прекрасний настрій — за тиждень мала розпочатись відпустка. Я усім посміхалась. Мені відповідали тим же.

Укрзалізниця. Чай

Починаю розносити чай. Вода — кипяток. Раптом вагон хитнувся, і я з трьома склянками падаю на дитину, яка лежала на нижній полиці. Крик хлопчика, якому було 5 років, памятаю й зараз. Сама ледве не зомліла — перелякалась, до того ж головою сильно вдарилась.

На щастя, батьки малого виявились дуже адекватними: скандалів не влаштовували, до суду не подали. Закінчилось все тим, що я заплатила за кілька медичних процедур для дитини. Сліди від опіків залишились у нього на ногах.

Зараз розношу чай набагато обережніше.

«Вони влаштували Pornhub посеред вагону» 

Максим

Майже впевнений, що у кожного провідника є історія про пасажирів, які займались сексом у вагоні. Мій досвід — не виняток.

Це було перед Новим роком. Один з пасажирів зайшов у вагон вже у стані подшофе. Як виявилось, він їхав з заробітків, і почав «присідати на вуха» усім, кого бачив, — розповідав, як його жінка кинула, що купуватиме за зароблені гроші і так далі. Такий типаж людей я називаю «пизд**ами».

Минуло дві години поїздки і це «джерело історій» вже ледве трималось на ногах. Я тричі заходив у купе вкладати його. Пасажири-сусіди скаржились.

Коли подумав, що все нарешті закінчилось, «заробітчанин» прийшов до мене в купе і почав дуже просити покурити у тамбурі. Я дозволив — думаю, покурить і знову піде спати.

Але, як каже мій тато, Амур завжди прилітає на запах бухла. І в тамбур він так конкретно залетів. Пяний чувак познайомився там з жіночкою років 40, котра, як виявилось, теж сумувала і встигла бухнути.   

Через хвилин 20 я почув крики між вагонами. Мій колега, провідник сусіднього вагону, побачив, як вона задовільняла «заробітчанина»... чекай, зараз згадаю, як це називається виховано... а-а-а, орально.

Ми розігнали алкопару. Виявилось, ненадовго. Десь через годину чую якісь дивні звуки, виходжу зі свого купе, а ця парочка «жариться» посеред коридору вагону. Прям Pornhub наживо. З огляду на звуки зрозумів: їй все подобалось. От чесно, я аж знітився і почервонів. Але взяв себе в руки і знову їх розігнав. Цього разу вже успішно.  

Коли ми доїхали до станції, де двоє пасажирів вийшли, уважно спостерігав, чи підуть вони разом. Нє-а, пішли в різні боки. Навіть одне на одного не глянули.

Так шо інколи стріли Амура діють тільки у вагоні. І тільки разом з алкоголем.

«Підлітки — найгірші пасажири»

Катерина

Деякі провідники не люблять, коли у вагоні їдуть «дємбєля», інші не в захваті від малих дітей і «женщін», які на все жаліються. Як на мене, все це фігня. Справжня жесть — підлітки, які повертаються з табору. Для мене це стрес. Кожного разу, коли таке трапляється, хочу звільнитись.

Вони такі нахабні, галасливі. Але є одна історія, яка в моєму особистому рейтингу займає перше місце.

Повний вагон статево незрілих особин увесь день бісились, як дикі. Їхня вожата (чи то вихователька, точно не памятаю), здавалось, сивіла на очах. Заспокоїти кодло було неможливо.

Укрзалізниця

Найвеселіше почалось вночі. До мене прибігає дівчинка і каже:  «Пані, там, здається, якусь трубу прорвало, бо дуже погано пахне!». Іду по вагону і розумію — смердить навіть гірше, ніж зазвичай у вагоні, повному підлітків. Смердить гівном!

Виявляється, у купе біля туалету дітиська вирішили пожартувати! Вони — увага! —нагадили під полицею, там, де люди тримають багаж! Четверо дітей просто насрали там!

Логічно пояснити їхній вчинок нереально.

Пригрозила, що викличу міліцію на наступній станції. Тринадцятирічні серуни разом з вожатою пів ночі мили увесь вагон. А я пила заспокійливе, бо хотіла їх повбивати.

«Лякатись — це природно». Генетик розповідає, чому ми любимо фільми жахів