Двійників путіна обговорюють більше 10 років. Після початку повномасштабної війни ця тема набула ще більшого резонансу.

Наприклад, в травні британський таблоїд Mirror, посилаючись на розвідувальній дані служби МІ6, опублікував сенсаційну заяву — путін мертвий, і його вже давно замінив двійник.

Втім, тоді такі новини можна було списати на те, що видання Mirror — яскравий представник жовтої преси, яке напише будь-що у погоні за переглядами.  

Та на початку серпня про те, що «бункерний дідо» користується послугами «аватарів» почали говорити і в українській розвідці.  

Начальник ГУР МО генерал-майор Кирило Буданов в ефірі телеканалу Freedom розповів, що російський диктатор дуже послаблений кількома смертельними хворобами, що обмежують працездатність, тому може активно використовувати своїх двійників.

Також глава української розвідки переконаний, що путін, якого показували по телебаченню до 2010 року, та та людина, яку показують зараз, це різні люди.

Крім того, в кінці липня Буданов також натякнув, що замість путіна в Іран міг літати його двійник.

«Я прямо не відповім, а тільки натякну. Подивіться, будь ласка, на момент виходу умовного путіна з літака. А чи путін це взагалі?» — сказав глава розвідки.

Chas News зібрав все, що відомо про можливих двійників президента рф.

Скільки двійників у путіна?

Точної відповіді на це питання немає. Сам путін спростовує їхнє існування. У 2020 році під час конференції він сказав, що йому пропонували користуватись послугами двійників, але він відмовився. Втім, віри його словам, звісно ж немає.

Користувачі мережі ще у 2015 році після раптового зникнення президента рф на кілька тижнів розробили класифікацію путіна.

На думку інтернет-користувачів, існує 7 різновидів. Серед них: Удмурт, Говорун, Кучма, Банкетний, Дипломат, Синяк.

Двійники путіна: 2022

Після опублікування таблиці мережеві нишпорки почали детальний аналіз світлин путіна, знайшовши багато відмінностей.

як змінювався путін

Наприклад, на цьому колажі видно, що у людей на фото різна форма підборіддя та мочок вух.

А от кандидат психологічних наук та поліграфолог Дмитро Попов у ефірі програми Наталії Влащенко розповів, що на сьогодні у путіна є два двійники.  

«На сьогодні є три людини (включно з «оригіналом» — прим. ред.). Вони відрізняються одна від одної рисами черепа. Це аж ніяк не пов'язано з характером. Я брав лінійку і на відео вимірював відстань від підборіддя до перенісся, від перенісся до кінчика верхівки, відстань між куточками рота, відстань між куточками очей і відстань між скронями. Усі ці п'ять відстаней, безумовно, різні», — зазначив Попов.

Також психолог Попов заначив, що двійники потрібні президенту рф, адже він хворий, має послаблений імунітет та боїться заразитись чимось.

Як путін використовує двійників

За словами російського блогера та юриста Марка Фегіна, президент рф дійсно має двійників, проте вони потрібні для виконання оперативних функцій.

«Це не секрет: вони їздять в машинах як відволікаючі фігури. Звичайна справа: на одній з машин з прапором рухається двійник, це співробітники ФСО», — розповів російський адвокат.

Але Фейгін сумнівається, що двійників використовують для «виходу у світ».

«Випускати на публіку або навіть на відео двійника — це дичина. Я в це не дуже вірю», — сказав адвокат.

Натомість психолог Попов зазначає, що почав дослідження президента рф саме через те, що помітив дивну поведінку двійника.

«Чому я почав дослідження... Я здивувався, коли один із клонів взагалі не зміг розмовляти з Ангелою Меркель німецькою мовою. Той самий Путін тривалий час жив і служив у Дрездені і історично говорить непогано. А тут видно, що очі порожні, Меркель ставить прості питання, псевдо-Путін нічого не розуміє» — сказав експерт.

Не думаю, що путін у 2023 році буде живий — ексглава британської розвідки
Путін приймає ванни з екстракту рогів оленів та їздить з цілою командою лікарів — розслідування (відео)