Трамп відмовляється засудити Росію і переводить стрілки на Китай

Президент США Дональд Трамп все ще відмовляється засудити Росію через отруєння Олексія Навального. Хоча це вже зробили лідери багатьох країн. Нагадаємо, уряд Німеччини виступив з заявою, що Навального отруїли речовиною так званої групи «Новачок». Це довели в спеціальній лабораторії.

Американського лідера запитали про справу Навального на брифінгу в п'ятницю. «Ми повинні поглянути на це дуже серйозно. Я не знаю точно, що сталося, але вважаю, що це трагічно. Це жахливо, це не повинно статися. У нас ще не було жодних доказів, але треба подивитися", — заявив Трамп.

Попри очікування журналістів на більш чітку і рішучу позицію Трампа він навіть спробував перевести акцент уваги на… Китай. «Цікаво, що всі завжди згадують Росію. Я не проти, щоб Ви згадували Росію. Але думаю, що на даний момент Китай є країною, про яку ви маєте говорили набагато більше, про Росію. Тому що справи, які робить Китай, набагато гірші, якщо поглянути на те, що відбувається зі світом», — сказав президент США. І додав, що «справді ладнає з президентом Путіним», зазначає СNN.

Втім пізніше Дональд Трамп зауважив, що заяви Німеччини щодо отруєння виглядають серйозно. І якщо це підтвердиться, він буде «дуже незадоволеним».