Сто десятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:50  На Сєвєродонецькому напрямку противник вів штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, здійснив наступ на позиції наших військ в районі Метьолкіного, успіху не мав. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

17:45 За неофіційними даними Єврокомісія надасть висновок про надання Україні та Молдові статусу «кандидату з умовами». Тобто, Україна та Молдова зможуть вважатися кандидатими у члени ЄС та перейти до переговорів про умови приєднання лише після виконання певних умов. 

17:30 Стало відомо, що під час окупації у селі Мироцьке, Бучанського району росіяни катували, а потім жорстоко стратили пострілами в голову сім цивільних громадян. Про це повідомив голова поліції Київщини Андрій Нєбитов. Сьогодні правоохоронці знайшли чергове масове поховання страчених окупантами.

17:10 Україна розпочинає підготовку до фіналу Євробачення 2023. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Він пояснив, що головною вимогою для потенційних локацій проведення конкурсу є безпека. Тому їх поки не розголошиватимуть.

16:50 Фінське судно доставило до іспанського порту перші 18 тис. тонн української кукурудзи за альтернативним маршрутом. Судно Alppila завантажували у польському Швіноуйшьчі.

15:40 Унаслідок ракетних ударів росії по Прилуцькому району на Чернігівщині оголошена евакуація. Мова йде про жителів селищ Заїзд, Петрівське, Тихе та Сухоставець. «Через ракетні удари є загроза розповсюдження пожеж», – повідомив директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирєв.

15:00 Суд заарештував акції та кошти на суму 53,4 млн грн у компанії з виробництва та реалізації мінеральної води, яка належить російському олігарху Міхаілу Фрідману. В Україні Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, «дочкою» міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до «Альфа-груп»). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води «Боржомі» в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами «Моршинська» та «Миргородська».

14:20 Росія обстріляла ракетами Прилуки на Чернігівщині. У місті зафіксували три «прильоти». Інформація щодо руйнувань уточнюється

13:50 Мер Святогірська Володимир Бандура зрадив Україну та перейшов на бік так званої «днр». Він зустрівся із Денисом Пушиліним, який «призначив» його «главою адміністрації» Святогірська. 

12:48 СБУ затримала російського агента, який «здавав» ворогу позиції українських військових на Харківщині.

11:55 Україна готувалася до масштабних бойових дій на Донбасі незадовго до повномасштабного вторгнення росії, проте українське військово-політичне керівництво не очікувало наступу з боку білорусі. Про це в інтерв'ю білоруському виданню «Зеркало» розповів Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента.

10:44 ЗСУ показали роботу українських винищувачів.

 

Це ЗСУ! Немає пощади, тим хто напав на нашу країну. Бойова робота Повітряних Сил Збройних Сил України. Ціль знищено. #stoprussia

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Monday, June 13, 2022

10:08 Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Емманюель Макрон планують здійснити спільний візит до Києва 16 червня. Про це повідомила італійська газета La Stampa 

10:00 

09:16 Станом на ранок 13 червня втрати росіян серед живої сили становлять близько 32,3 тис. осіб. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. За добу українські військові ліквідували 150 росіян, 2 танки, 8 бойових броньованих машин, 1 літак та 5 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн.

08:52 Війна Кремля проти України спровокує новий виток гонки ядерних озброєнь. Деталі за посиланням.

08:36 Станом на ранок 13 червня 2022 року більше ніж 815 дітей постраждали в Україні внаслідок війни. За інформацією ювенальних прокурорів 288 дітей загинуло та понад 527 поранено.

08:09 Вночі, 13 червня, ворог ударив з реактивних систем залпового вогню «Ураган» по житловим кварталам Зеленодольської громади на Дніпропетровщині. Про це повідомив Валентин Резніченко, голова Дніпропетровської ОВА.

07:46 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні на 13 червня можна за посиланням. 

07:20 Російський агресор блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування  типу «Калібр». Повідомляють у Генштабі ЗСУ.